söndag 29 juni 2008

en välförtjänt munsbit

Efter ett par timmars hårt slit i trädgård och inne var vi supertrötta och superhungriga. Solen lyste genom molnen och vi hade bestämt oss för att grilla. Dagens rätt skulle bli hamburgare. På med grillen och in och göra alla förberedelser. Hur gör man då världens godaste hamburgare? Vi använder oss av Ajvar Relish och det gör att burgarna smakar mums! Till 400 gram nötfärs blandade jag i ca 2-3 msk Ajvar och salt och peppar. Nu gäller det att arbeta smeten väl. Efter en stunds blandande tillsatte jag ett ägg för att binda ihop smeten lite extra, blanda väl igen. Platta sedan ut lagom stora "bollar", platta tunt för när man sedan tillagar dem så drar köttet ihop sig.

Mat smakar så otroligt gott ute, grillat och efter man t ex klipt hela gräsmattan (Niclas) eller städat huset (jag).

1 kommentar:

Maria sa...

är en hamburgar tok och den där ser inte alls dum ut!