lördag 29 mars 2008

köttsallad med lite gucca

Jag har inte slutat att äta så här kommer ett nytt recept på en KÖTTSALLAD vi gjorde häromdagen. Det låter otroligt läskigt med köttsallad. Speciellt om man säger det flera gånger på rad, köttsallad, köttsallad, köttsallad.

400 g köttfärs
1 liten gul lök
1 dl okokta matkorn
1 burk kidneybönor
1 liten burk vita stora bönor (inte i tomatsås!!!)
1 paprika
ett par soltorkade tomater i strimlor
lagom mängd fetaost
Senapskål (ruccula för er som föredrar det italienska namnet)
cayennepeppar
salt

Koka matkornen enligt förpackningen. Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt bönorna och lite vatten, eller vätskan från de vita bönorna. Låt det bubbla till lite och tillsätt sedan tärnad paprika och krydda efter smak. Dra av stekpannan eller vad du nu gör det i från plattan och och tillsätt tärnad fetaost, tomaterna och senapskålen. Blanda väl. Vi hade gjort guacomole några dagar tidigare och hade kvar lite och det smakade otroligt gott till! Det gör vi efter recept som vi fick med vår magic bullet vi har köpt på tv-shop.











10 sekunders guacomole som i själva verket tar ca två minuter och lite modifierat recept...

2 st avocados
ca 2 vitlöksklyftor
en skvätt citron eller limesaft
1/4 gul lök
4-6 cocktailtomater eller ca ½ vanligt
tabasco
salt

Har man nu en magic bullet kör man bara ner hela rasket och kör tills den är slät! Annars är det väl bra att använda stavmixer också!

Men nu blir det sen lunch, tacos som blev över efter gårdagen! Mums!

3 kommentarer:

Unknown sa...

drack ni köttsaft till salladen med? :) Go senapskål!

kajsamaria sa...

självklart :D eller också INTE!

Maria sa...

Håller med, det låter ganska äckligt med köttsallad. Men bara det smakar bra så....