onsdag 6 augusti 2008

matigt

Jag tänkte bjuda på lite tips av mat som jag ätit på sistone. Under sommaren är det grillning som gäller och nåt som är gott att grilla är ju champinjoner. Vi har mixtrat ihop en otroligt mumsig marinad att marinera champinjonerna i så de får extra god smak! Vi gör så enkelt som att lägga svamparna i en ganska stor skål (så man har plats att röra om) och ringlar sedan över rikligt med olivolja, rikligt som Jamie Oliver.... sen tar man ca 1-2 två teskedar av riven ingefära sån man kan köpa på burk. Stänk på några droppar tabasco, gärna den med habanero i... salta och peppra! Låt dra en stund innan grillningen. Grilla sedan ganska länge, de ska vara helt genomvarma och krympt en aning. Sedan är det bara att njuta... perfekt att bjuda på så länge om resten av maten dröjer... (eller vad säger ni Helena & Jocke...)











I måndags ringde väckarklockan återigen. Hua vilket otäckt litet ljud! Men det är bara att pallra sig upp och ta sig iväg om man vill att pengarna ska komma in på kontot i slutet av månaden och det vill man ju... Det är fortfarande ganska många barn som har semester så vi har haft mellan 4-6 barn de här tre dagarna och det kommer se ut så resten av veckan också. Skönt med mjukstart... I måndags till middag gjorde jag en härlig pastasallad med kyckling för att pigga upp oss i höst(?)mörkret... Två kycklingfileér som jag skivade tunt och stekte. Jag saltade och pepprade under tiden. Samtidigt som kycklingen stektes kokade jag pasta. När det var färdigt vände jag ihop kycklingen, pastan och ruccolasallad i en stor skål så det blev en lite ljummen sallad. Bredvid den gjorde jag sallad av hemmasallad från landet, gurka, tomat och paprika. Så hade vi en liten bit halloumiost i kylen som verkligen inte kan förfaras så jag stekte upp den med! Sen gjorde jag en kall currysås av matlagningsyoghurt, curry och salt och peppar. Jag fick högsta betyg av Niclas som tyckte det smakade bättre än Paprikas sallader...
I bakgrunden skymtar ett av mina favoritviner, Roodeberg

Inga kommentarer: