måndag 11 februari 2008

en hemlig kväll med Fredrik och massa mat

Det blev en lyckad kväll i lördags! Hemlig och allt! Den hemliga aktiviteten var att vi tog med AK på Fredrik Lindström och hans show "Svenskar är också människor" på Storan. Det var väldigt roligt! Efter det tog vi oss hem till oss för att inta en trerätters, vilket vitlöksbaguetterna ingick i... Till efterrätt hade jag gjort en morotskaka och det har jag aldrig gjort förut, oj vad gott det blev! Kan säga att biten som blev över tog slut i söndags... muuuums! Även om kvällen var för AK så klart var det kul att få nyheten att Helena och Jocke ska bli våra nya grannar! Eller vi kommer bo på samma gata ialla fall... De kommer däremot att bli grannar till Niclas föräldrar. Nu gäller det bara att få alla andra på gatan att sälja sina hus så kan alla våra vänner flytta dit! Haha!

Morotskaka

100 gram rumsvarmt smör
2½ dl socker
2-3 rivna morötter (ca 300 gram)
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Kräm
25 gram smält avsvalnat smör
250 gram kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Börja med att göra krämen: Rör ner kesella, florsocker och vaniljsockret i det smälta smöret. Ställ i kylen medan kakan blir klar.
Vispa smöret och sockret poröst med elvisp. Rör sedan i äggen, ett i taget. Blanda ner de rivna morötterna och rör runt. Blanda mjöl, kanel och bakpulver i en skål och häll sedan ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form . Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt svalna. Bred sedan krämen över kakan. Garnera med t ex rivet citronskal eller psysalisfrukt som jag gjorde. Jag har tagit jättefina bilder på kakan men lyckades missa att minneskortet inte var isatt så de ligger på kameraminnet... och jag vet inte riktigt vart sladden är till kameran för att få ut dem... så kan det gå!

Åter till köket där frukostbröd ligger för jäsning.

1 kommentar:

Maria sa...

Goda grannar eller?! Hörde av AK. Hur kul som helst ju!
och håll koll på dom andra husen. Man vet aldrig.... ;)