Först kollar man vad man har hemma. Eftersom det är en korvgryta så är det lämpligt att ha korv... gärna lite blandat falukorv och "vad-heter-det"-korvar. Skiva dem i mindre bitar och stek på dem lite i en panna (gärna med höga kanter och en du har lock till). Stek också en grovt hackad gul lök tillsammans med korven. Skala potatis och morötter, skiva dem i mindre bitar. Tillsätt potatisen och morötterna i pannan och häll sedan på vatten så det knappt täcker innehållet. Salta, peppra och lägg gärna i en buljongtärning. Detta är basen som jag brukar göra sen är det bara att stoppa i vad man vill ha mera!
När grytan nästan är klar (när potatisen är mjuk) stoppade jag idag i paprika och broccoli (som jag förkokt).
Till detta hjorde jag en god sallad på 4 hackade tomater, en liten mozzarellaost i bitar, rostade pinjenötter och pumpakärnor. Jag ringlade lite olivolja över och saltade lite med örtsalt. Mums!

Fina färger!
1 kommentar:
najs! inte många gånger som man kan göra mamma-mat lika bra som mamma. Det är väl därför det heter mamma-mat antar jag....
Själv önskade jag alltid vilda västen sallad eller vintergryta.
Skicka en kommentar