Fillimpa version 2.0
1 limpa
7 dl rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk malda brödkryddor (ej nödvändigt men det ger ju brödet en god smak!)
4 dl filmjölk
1 dl sirap, gärna mörk brödsirap
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt sirap och filmjölken och rör till en jämn smet. Stjälp över i en smord form. Grädda i ca 60 minuter i nedre delen av ugnen i 175 grader.
Eftersom jag gillar att grejsa med recepten gjorde jag så här: jag tog inte fulla mängden med rågsikt utan hade i solroskärnor och sesamfrön också för att få lite annan version. Gott blev det och jag fick godkänt av Martin som åt frukost med mig idag efter att ha sovit över här. Niclas la sig och sov igen så tack Martin för frukostsällskapet!
Jag gjorde också mjukt tunnbröd som sagt och det receptet hittar ni här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar